Adventsfika,första advent och 40 års kalas

Började morgonen kl.8 i går med att åka upp till mormor och morfar. Då det var dags för det årliga adventsfikat!
Efter vi hade fikat och umgåtts en stund så gick vi in på andra sidan till Lillemor och Tomas för att förbereda lite inför dagens firande, då Tomas fyllde 40 år.
Mycket mat och mycket folk samt mycket trevlig dag!
I dag så har jag hunnit tvättat 2 maskiner tvätt och hängt upp, den tredje är på G. Samt har jag gjort bort slutprovet för kurs nr.2, så det känns skönt.
Älsklingen slutar snart jobbet, han och Jonny ska far och kika på en bil till oss i Härnösand :D
Jag far nog upp till Mor en sväng och käkar rester från i går, sedan så blir det skyltsöndag här i byn.

Helg

Fick helg i går eftermiddag och det var rätt så skönt. Sov till 9.45 i dag och det kändes så välbehövligt, har kommit i säng rätt sent i veckan så.
I dag då vi klev upp och hade käkat frukost så åkte vi till Östansjö åt svärfar, för att kika på en skoter. Ja vi ska dit i kväl och hämta den, så vi har varit upp till mamma och hämtat vagnen;).
När Erik slutar i dag så åker vi och hämtar den, samt att vi nog ska lämna kingen i Björnsjö hos sin nye ägare. Jag har torkat ur den i dag, så det värsta är borta i allafall. Sedan så åker vi till Norrgissjö, Erik ska jaga i morgonbitti så, så jag får soova!
I morgon kväll så är vi bortbjudna på middag till Håkan och Sandra, känns roligt, var så himla längesedan vi träffades. Har alltid varit något som vart i vägen. Men bättre sent än aldrig;)'
Jag har fått förlängt på förskolan i bredbyn fram till jul, känns mycket bra. Sedan skulle de eventuellt försöka fixa så jag kunde vara kvar efter jul med, så jag håller tummarna. Pratade med rektorn i går så.:)
Nu ska jag packa lite grejor inför kvällen, samt plocka undan tvätten så man inte får spader när man kommer hem igen.
Ha en riktigt trevlig helg!

Therése

Röda räven

Mamma var hos mig i kväll och när hon är på väg hem, så knackar hon på fönstret och ber mig komma ut. Då sitter det en räv hos grannen, framför en ljuslykta. Det ser ut precis som en staty. Jag springer in för att hämta kameran och då ropar mamma och säger nej du hann inte. Men jag tar med mig kameran ut i allafall. Sedan så går den in på vår gård och sätter sig och käkar på en talgboll som ramlat ner. Jag testar då att gå nära den och här sitter jag på huk 1 meter framför "röda räven". Så himla fin! Det brysr sig inte för fem öre att jag står där och knäpper kort på kort. Sedan kliver den upp och går i väg. Jag hann till och med gå över till grannen (steen) och hämta honom, för han var ute och han var lika paff som vi tror jag. haha.
Står framför altanen våran och knäpper

Slutprov

Har i princip nyss gjort klart slutprovet i arbetssätt och lärande, så väntar bara på resultat nu. Sedan är det bara ett prov kvar för den kurs som slutfördes i går. Ska bara läsa lite till känner jag innan jag gör det provet. Skulle vara skönt att få det bortgjort, så man kan släppa det. Bara fröken Westman tar sig i kragen så.
I helgen så har det varit kalas, började på Lördagen att jag var på en förlovnings/inflyttningsfest hos Marielle och Anders. Mycket trevligt att träffas trots att det kanske inte blev som de tänkt sig :P. Sedan på söndagen så var det farsdag. Jag for till Gideå efter jag varit hos Marielle, eftersom vi bara hade en bil och Erik hade en grabbkväll/övernattning i en stuga.
Grattis till er <3
I dag så tänker jag fortsätta med att tvätta, har nu tvättat 2 maskiner och ska sätta i gång ännu en. Sedan så måste jag dammsuga här hemma och DAMMTORKA! Tittar man på tvfoten så kanm an inte tro att det är gjort på väldigt länge.
Sitter även och kikar runt på jysk på bäddmadrasser, tror att jag ska kosta på mig en ny. Vår säng är så hård och oskön!
Snart har vi även bara en bil en volvo 740!
Erik ska sälja kingen till en bekant, trots att det sliter i hans hjärta! Men vi ska köpa en v70 diesel och det blir så dyrt att ha två diesel bilar. Jag tycker det inte gör något, eftersom jag har tyckt den gått som en traktor:P Men i skogen är den bra.
Det är bara två veckor kvar till advent och ingen snö! Vill ha snö nu, man får så mycket mer känsla då för att julpynta och jag kan säga att jag längtar!
Nä nu ska jag göra nå vettigt