Lyckat...

Sitter i soffan just nu och kikar på när älsklingen spelar tv-spel. Av någon anledning så ville han inte spela hockey med mig nå mer då jag vann med 3-1 :P
I går så var vi i Gideå, kom dit på fredag redan. Erik hade älgjakt i går och det blev en väldigt lyckad dag för honom. Var en väldigt glad Erik som ringde till mig.
Erik med sin 15 taggare :D
När de var färdiga med jakten, så åkte vi en snabbis till Emil och Emma. Emil fyllde år i går, så vi firade han litegranna. Skulle egentligen firas i dag, men vi gjorde bort det i går när vi redan var i gideå.
Efter vi fått fika där och surrat lite, så åkte jag ner till stan och släppte av älsklingen på hockeyn.
Kvällen blev väldigt lugn för min del, satt hemma framför tvn, var förbi mamma en sväng med. Efter jag hämtat Erik i Kubbe, så var kl 1.30 och det blev godnatt!
Middagen här i dag blir kyckling enchiladas *mums* Rekomenderas.

Kyckling Enchiladas

kyckling filé
Creme fraiche
chilipulver
riven ost
tortilla
purjolök
vitlök
(sweet chilisås)
tomater

Börja med att skära filéerna i mindre tärningar och bryn dessa till de blivit genomstekt.

Blanda Creme fraichen, chilipulver, vitlöken (pressad).
Hacka purjolök och häll den i blandningen
Jag brukar även tillsätta ca 1½ msk sweet chilisås i.
Häll sedan ned kycklingen i blandningen.

Fyll tortilla med blandningen rulla i hop.
strö riven ost över samt lite skuren tomat och in i ugnen i ca 10-15 min 200 grader.

I morgon väntas den årliga baddagen med Emil, Sara,Lova,Lina, Alvin och Melker :)


Måste ta tag i pluggandet lite i dag känner jag, men nu först blir det en kaffekopp :)

V.43

Veckorna flyger förbi och snart är det jul, jag längtar!
I dag har jag inte gjort mycket, åkte ner på fritidsgården och surrade lite med Roger, pluggat litegranna, ätit mat hos farmor och sagt hej till mamma. Sitter nu hemma och tittar på tvn.
Själv så har jag åkt på denna förkylning jag med, sitter och är tung i huvudet och försöker förstå mig på hur mycket snor man kan producera.?

I morgon ska  jag börja jobba i Bredbyn 3 dagar i veckan och förhoppningsvis fram till jul:)

Funderar även på att ringa VC i morgon och begära om en tid där, har ont i kroppen, känns som det är blåmärken lite här och var. Är öm så fort jag stöter i något. Vet inte om det är förkylningen eller vad det är, men hade det ju innan den bröt ut. Och jag börja ju att tänka på allt tänkbart när det är något som inte stämmer, typiskt mig. Så måste dit så jag får det ur världen.

När jag slutar jobba i morgon så ska jag dörna till gideå på Mary kay party hos Emma.

Har suttit och redigerat några bilder i dag:








Nu ska jag kika på lite tv...

Måndag den 17/10

I dag fyller lilla lillebror 20 år grattis till han!

Har haft en kortdag i dag mycket skönt. 8-13. Har varit placerad i Moliden i dag och i morgon blir det Bredbyn.
I går så blev det kalas för min bror hemma hos mamma och i kväll blir det hos pappa. Mycket fika, men gott :p
Jag blev så paff i går så jag loggade in på min sida för utbildningen, där min lärare skrivit att jag skulle höra av mig då jag ville komma och göra slutprov. Jag blev VÄLDIGT förvånad då jag fått veta att utbildningen var helt på distans, så jag skrev ett mail till henne och frågade hur det kunde komma dig att jag måste komma ner till Nacka efter varje kurs?! Till svar fick jag att det var något nytt som de infört på skolan från och med Augusti. Jag sa som det vara att det är omöjligt för min del att komma ner efter varje delkurs, eftersom att jag jobbar och att jag fått klart och tydligt besked om att utbildningen var HELT på distans.
Fick ett till mail av henne nu att det nog skulle lösa sig ändå, vi skulle kunna ta ett muntligt prov via webcamera eller telefon, så det skulle nog gå ändå. *TACK*
Hyresvärden ringde även i dag och sa att de köpt en ny frys till oss som står på en släpvagn inne i stan. MEN.... de hade tyvärr fullt upp så de hade ingen möjligthet att komma ner med den denna vecka. Förvånad? näe... så man får väl se om vi åker in till staden i dag och hämtar den, eller om det går att lejja pappa ta hem den i morgon. Erik skulle ju hämta några grejor till bilden så det kanske ordnar sig ändå.
I natt har jag sovit som en kråka. Jag vet inte hur många ggr jag har vaknat ocvh känt mig pigg, sedan när somnat en stund så har jag drömt nå så sjukt, så jag inte ens kan förklara det för någon.
Svänga förbi på Coop då jag åkte hem i dag och hämtade mitt jotexpaket. Mina nya julgardiner till köket och just nu är jag nöjd!
(bild lånad från jotex)
Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från jakten!

Ledig dag!

I dag så har jag en ledig dag och jag måste säga att det är mycket skönt!
Jag har nu haft min sista dag i skorped och jag måste säga att det kändes väldigt tråkigt att behöva ta med sig alla kläder och inneskor med sig hem. Men håller tummarna på att jag får komma dit igen;)
I morgon så kommer jag att vikariera på högstadiet, fr/sv och vet inte hur det ska gå eftersom att jag bara kan säga vad jag heter och vart jag bor på fr. Men men det är jobb.
Nästa vecka så kommer jag att vara i MO på förskolan där och från och med v.43 så börjar jag på förskolan i bredbyn 3dagar/vecka. Börjar med en 4 veckors period och sedan om jag har tur kanske jag får fortsätta till jul :)
I dag så åkte vi till Gideå en sväng när vi vaknat, Erik skulle fixa några grejor till kingen som ska besiktigas i morgon. Salle är snäll och fixar det till oss:) Vi åkte över staden på vägen hem och då passade jag på att köpa nya garderobsblommor, som jag ska plantera i krukan som jag fick av moster. Vilken tur jag hade! Sedan jag sett hennes kruka så har jag letat efter en likvärdig men inte hittat någon och nu har jag en:)
Håller även på leta några nya julgardiner till köket, men vet ej vad som kommer att passa, så tro att jag måste beställa hem flera olika för att jämgöra:P
Sedan är det sånna här roliga saker som måste införskaffas. Nya glasögon och nya kängor.
Har hittat ett par kängor som jag är sugen på att beställa hem.
Dessa är jag sugen på köpa 1249:-  ( bild lånad från www.brandos.se)
Härligt väder ute funderar på om jag ska ta mig en promenad!

Tisdag den 3 oktober

vilken härlig höstdag det är ute, så underbart! Har jobbat 6-12.00 i dag så kortdag, mycket skönt. Eftersom jag måste läsa läsa och läsa. Kan ju säga att det känns att man varit borta några år från skolan.
Det är som så kluriga uppgifter man ska göra, finns som ingen riktig fakta, utan det bara flummas på i böckerna. Det gäller att gnugga geniknölarna! :) Har precis beställt den andra boken, så att jag ska ha den hemma när nästa kurs starta.
Måste bara lägga upp denna bild, som jag knäppte en härlig morgon. Tyckte det var så läckert!
Kankse inte syns så mycket här, men i verkligheten...
Har plockat undan och dammsugit här hemma, satt i gång en disk- och tvättmaskin.
Va ju på ikea i helgen och jag blir galen! Varje gång jag är där för att köpa ramar, så är den storleken slut!! Kommer aldrig få upp denna fotovägg!
Det blev lite småplock som blev inhandlat. Lite ljus och sånt smått roligt. Köpte bl.a.dessa saker:


Nä nu ska jag dyka ner i arbetssätt och lärande.
Dessa böcker kommer jag att behöva, så är det någon som har dem så hojta gärna till:
*Utveckling, livsvillkor och socialisation av Britt-Inger Olsson m fl. AB Libers förlag

*Kommunikation     Matts Dahlkvist     Liber

*Fritidsboken                          Pär Lindar Bonnier förlag

 

*Fritidskunskap                     Solveig Friberg, Maj-Lis Jonsson Liber förlag