Torsdag 29/9

Snart var ännu en vecka bortgjord, tiden går så fruktansvärt snabbt just nu...

Just nu så sitter jag och funderar när min bok ska komma, beställde den i måndags och det skulle vara ett expresspaket, så inom 1-2 vardagar skulle jag ha den. Det var ingen bok i lådan i dag heller och jag som måste ha den så jag kan börja läsa den här kursen någon gång. Ska ju liksom vara inlämnad om en vecka + att man jobbar alla dagar nästa vecka. jaja har ju det jag gör i allafall.
Väntar på att mina ägg ska bli klara, vilket blir min middag i dag + några macvkor då. Orkar verkligen inte göra någonting i dag, har såå ont i huvudet . Har bara vela lagt mig ner och sova i dag menmen snart är det helg.
På söndag så åker jag, mamma och Sara på en bussresa ner till IKEA så det blir roligt:) Sedan får jag se vad som händer i helgen.
Nu är det verkligen höst ute, måste leta reda på alla varmare kläder. Blåser som bara den.
Fick även veta att brudparet var väldigt nöjda över sina bilder, så det kändes väldigt bra måste jag säga, så kan jah släppa den saken i allafall..:P
Nä nu käka!

Helg...

I dag så har jag varit och hälsa på Marielle, fikat och surrat lite. Efter det så åkte jag på mio och handlade lite medel för att smörja in sofforna med + att det blev några fina prydnadskvistar som jag fick räkna bort på tillgodokvittot.
I morgon så är det Hägglundsdagen där jag ska stå och ha hand om luftgevärsskytte, kom och skjut vettja!  Erik jobbar även hela dagen i morgon så..
I går så fick jag ett samtal från utbildningen som jag sökt, där de sa att jag var antagen, så redan på måndag sätter det i gång. Fick lite smått panik då jag inte har några böcker! Första kursen är i 2 veckor + att jag jobbar de 2 veckorna. Jag vet ju vad jag gör i allafall :P
Har precis dammsugat och smörjt in sofforna, samt tömt diskmaskinen och satt i gång en tvättmaskin.
Nu blir det fredagsmys i soffan + idol skulle jag tro..
Trevlig helg!

Tisdag 20/9

Jobbade hela dagen i går och sedan hann jag bara hem och slänga i mig mat, för att sedan sitta i styrelsemöte på kvällen. Kom inte hem förrän kl.21 så.
Jag kommer att stå och ha hand om skytte på hägglundsdagen, som är från 10-14 på lördagen.
I dag så har jag jobbat 10.15-17.45 på bakfickan i skorped, sedan då jag kom hem så hade älsklingen gjort tjockpannkaka. Så skönt att jag inte behövt göra mat än i veckan :P
I kväll så har jag suttit och retuscherat bilderna från bröllopet ute i skagshamn, måste även sitta i kväll. Har tänkt skicka i väg dem innan helgen så.
Fick även besked i dag från kommunen här i övik att de kommer att stå mig utbildning i Nacka! :D Åh det känns så bra, så då får man se när de ringer mig därifrån. Har skickat en bekräftelse åt de i kväll.
Nä nu ska jag mysa med mitt hjärta lite innan sängen. Jobbardag i morgon med 8.30-17.45, sedan kör med mor tror jag;)
Tjing!

Kort dag!

Öppnade på förskolan i morse, så 04.30 ringde min väckare då jag skulle öppna kl 06.00. Har varit seg i dag, då jag inte kunde somna i går kväll. Slutade kl. 12, så det var ju skönt. Ligger i soffan nu och tar det lugnt.
Beställde hem ett par baggy jeans från mandeldesign.se
Om ordern beställs innan 15.00  så skickas varan samma dag, har man tur så ligger den på posten i morgon:)
När jag tagit igen mig en stund, så måste jag dammsuga här hemma + torka golven. Har väntat länge nog nu...
Har även köpt en massa ljung som jag planterat ute. Har rivit upp alla sommarblommor, som inte var så vacker längre... Så nu är det lite höstigt ute.
Tycker att det har varit en riktigt höstdag i dag. Blåst småkallt har det gjort, tror det är dags att plocka fram lite varmare kläder.
Ha en fortsatt bra dag!

tisdag 13/9

Har precis kommit hem , började med ett arbetspass 10.15-17.45 och sedan svängade jag förbi hos min kusin Melker. Mor,Sara och Emil va där för att fira honom.

Jobb är det vad dagarna består av just nu, hinner inte med så mycket annat känns det som. Har jobb september ut i skorped, få se om det blir längre, men det vet jag inte än.
Håller just nu på att laga morgondagens middag, då jag inte vill ställa mig och laga mat kl. 18 då jag kommer hem. Samtdigt så fyller min syster 7 år i morgon, så det blir kalas. Det blir Torsk i ugn med potatis.
TORSK I UGN

Till ca 4 pers.
4 torsk/sejfiléer
1 pkt matlagningsgrädde
citronpeppar
salt
dill
1 burk creme fraiche
1 lök
riven ost
Lägg filéerna i en ungssäker form och salta och peppra.
Vispa samman grädden med creme fraiche så det inte är några klumpar kvar. Häll sedan blandningen över fisken. Hacka löcken och strö över, strö sedan över dillen och sist den rivna osten.
In i ugnen
200 grader i ca 30-35 min
servera med potatis till.
Mums säger jag bara.
Nä nu ska jag tömma tvättstugan på massa ren tvätt och hänga upp en maskin, innan jag ska sätta mig i tvsoffan en stund.
tjing!

Tisdag

Jobb jobb jobb hela dagarna lång, hinner inte göra så mycket annat känns det som. Jag har tur och få middag hemma hos pappa i veckan då Erk är på älgjakt, skönt att bara sätta sig vid bordet då man jobbar länge.

Är ju i skorped fortfarande och det är så trevligt därm hoppas få fortsätta lite till;)
Denna vecka är det väldigt tråkigt hemma hos mig, då Erik jagar. Tiden går såååå sakta!  I morgon då jag slutar så åker jag direkt upp på vattgårn för att hämta köttkvarnen, som vi ska ha under älgjakten, måste ju kunna göra köttfärs.
Älsklingen hade tur och fick skjuta en i förrgår + att de har skjutit några till, så i morgon kommer han hem med kött som ska ta redas på.. Åh jag längtar, inte till köttet dock, men att få hem han på en snabbsväng:)
Har i kväll pratat med brudparet som jag ska knäppa kort på i helgen, det blir i skags kapell:) spännande att få se något annorlunda och nytt. Systeryster kommer att följa med som ass. Det blir även fotning ute vid någon fyr och klippor, håller tummarna på bra väder.
Nä bäst att sova, så man kommer upp i morgon.
God natt!

Torsdag 1/9

Nu börjas det att rulla in lite jobb igen, så skolorna och förskolorna kommit i gång efter sommaren.

I dag så åkte jag nämligen till Skorped för att jobba på förskolan där från 7.45-17.00. Mycket mysig förskola och bra personal, så det gillar vi:) Ska tillbaka dit mån-tors nästa vecka med och bara full dagar, så mycket bra. Synd bara att Erik har älgjakt den veckan, så han kommer nog troligast att bo i Gideå. Måste sova själv, som jag tycker är så kul! Eller inte, är det värsta jag vet! Men men pappa var snäll och sa att jag kunde boka in alla middagar med dom, så slappa jag tänka på det. Skönt!
De frågade även om jag hade något upbokat framöver, eftersom att två av de som jobbar där kommer att vara sjukskriven en tid, så man kan ju alltid hoppas;)
Just nu ligger jag i soffan och slappar, efter att ha slängt i mig en tallrik med flingor och havremjölk.
I veckan så har jag målat byrån med tillhörande hylla som jag fick av pappa, från grön till vit. Ska ha den inne i hobbyrummet, så vi kan förvara mer där. Har plockat ned sängen, men har kvar madrassen i fall det är nån som behöver sovplats.
I morgon jobbar Erik bara 10.30-15.30, så skönt, tycker inte om dessa Em veckor! Funderar på att göra älgskav i morgon:)
Nu ska jag kika på Dr quinn :P